Wifi & Telefon Tesisat

Wifi & Telefon Tesisat

İnternet Bağlantısı

İnternet Bağlantısı hatası,kopukluğu şikayetlerinin temel sebebi montaj hataları,telekom alt yapı sıkıntılarından,oluşmaktadır.İnsanlar mevcut eşyaların hepsine yer bulurken.modem cihazı masa altı gibi kuytu köşelerde gezmektedir.

İnternet Bağlantısı

İNTERNET KOPUKLUĞU VE ARIZA

Buda olası bi temassızlıkta kopukluk yapmakta ve arıza oluşturmaktadır.Şahsım adıma internet arızası diye gidip soketi yerine takmamla arızayı çözdüğüm çok olmuştur.Bir modemin sağlıklı çalışması için telefon kablosu soketi sağlam yuvaya tam oturur olmalıdır.Eğer modemle birlikte birde telefon kullanıyo isek kesinlikle telefon hat girişi olan adsl ve telefon çıkışı olan kutu (splitır) kullanılmalıdır.Binalardaki telefon kutusu kıroneden sağlıklı gelen hat,eğer modem bağlantılarıda tam yerinde ise kesinlikle kopma arıza oluşma olasılığı düşük olcaktır.

Eski binalarda kablolar hata göstermekte ve  internetimizi sağlıklı çalıştırmamaktadır.Hat kopuklukları,kısa devre göstermesi,gelip gitmeler gibi nedenler kablo hatalarından oluşmaktadır.İnternet arızalarının başlıca sebeblerini sıralayacak olur isek;

-Bina iç tesisatı eski veya kablonun sıkıntılı olması
-Telekom alt yapılarının bölge bölge değişiklik göstermesi
-Bina ankestra kutularının düzensiz ve karmaşık olmaları
-Bina içi ve daire içi ek buat içlerinin bağlantılarının karıştırılmış olması
-Telefon piriz veya data piriz bağlantılarında sıkıntı olması veya bozuk olması
-Soket bağlantılarının hatalı veya soketlerin bozuk olması

Bir internet probleminde görüldüğü üzere modeme kadar olan kısımda,birden başka birçok olasılık görülmektedir.Dolayısı ile bu olasılıkların üstesinden gelebilecek ustalar ile çalışmakta her zaman fayda vardır.

İnternet Bağlantısı

Şekildeki gibi bağlantımız yapılır,önemli olan nokta soketlerin sağlam çakılması kablo başlıklarının düzgün yapılmasıdır.Çok laşkalaşmış bi soket sağlıklı bir sonuç vermeyecektir.Her kablo için uygun olan soket tercih edilmelidir.

Telefon Arıza

Telefon Arıza Masa telefonları genellikle iş yerlerinde kullanılmaktadır.Bu tür yerlerde de mutlaka telefon santrali sistemi oluşturmak daha ekonomik ve iş görür bir halalmaktadır.Oluşa bilen arızalarda hep bu denli olmaktadır.Santral arızası, kablo temas etmeme,kırılma,soket arızası gibi kalem arızalarla karşılaşılmaktadır.

TELEFON ARIZA NEDENLERİ 

SANTRAL ARIZALARI VE OLASI ARIZALAR

istanbul telefon servisi

KONSOL ARIZA

Konsol, santrallerin daha etkin kullanımını sağlamak için tasarlanan çok yönlü bir telefondur. Konsol telefonu kullanarak diğer abone telefonlarına değişik özellikler verebilir,
ikinci telefonu bütün aramalara açık yapabilir, üçüncü telefonu sadece şehir içi aramalara açabilir, diğer telefonları dış aramalara kapatabiliriz vb.

ÇEVRE BİRİMLERİ ARIZASI

Çevre birimleri santral iç abone çıkış hatlarına bağlanan veya santral ana kartı üzerindeki soketlere takılabilen cihaz ve modüllerdir. Bir telefon santrali, çevre birimleri için bir paylaştırıcı görevi üstlenmiştir. Dolayısıyla bir haberleşme sistemi, çevre birimi olmadan sadece santralden ibaret düşünülemez. Çevre birimlerinin kullanımı isteğe ve ihtiyaca bağlı olup herhangi bir cihaz veya modülün kullanılmaması sistemin çalışmasını etkilemez.Dahili telefon santrallerine çeşitli çevre birimleri bağlanabilir.

Telefon Arıza

BESLENME ÜNİTESİ ARIZALARI

Besleme ünitesi 140-260 VAA aralığında şebeke geriliminde santral için gerekli voltajları üretir. Bu gerilim değerleri santralin marka ve modeline göre değişebilir. Örneğin;Multitek firmasının üretmiş olduğu MT300 serisi santrallerde +27V, +5V, -5V ve zil gerilimleri üretilir.Santrallerde genelde, 220V AA şebeke gerilimini santralin çalışabileceği gerilim değerine düşüren transformatörler kullanılır. Transformatör tarafından uygun değerlere düşürülen AA gerilim, santralin çalışması için yeterli değildir. Her elektronik devre DA gerilimle çalışır. Bir santralin de elektronik elemanlardan oluştuğunu biliyoruz. O halde transformatör tarafından düşürülen AA gerilimin DA gerilime dönüştürülmesi gerekir.Besleme ünitesi üzerindeki doğrultma ve regüle devreleri AA gerilimin DA gerilime dönüştürülmesini sağlar.Bazı telefon santrallerinde transformatör kullanılmaz. Bunun yerine SMPS (anahtarlama güç kaynağı sistemleri) denilen teknoloji kullanılmış olup bu tür besleme ünitelerinin enerji verimliliği yüksektir.

DONANIM ARIZA

Elektronik telefon santrallerinin temelinde yazılım ve donanımdan oluşan elektronik birimler bulunur. Elektronik santrallerin ortak özelliği depo edilmiş programları kullanan mikroişlemciler tarafından kontrol edilmeleridir. Sistemin çalışması önceden hazırlanmış programlara göre yürür. Sistemler modüler yapıdadır.Mikroişlemci, bellek ve zamanlama devreleri gibi devreler ana işlem modülü
denilebilecek bir modülde bulunur. İç ve dış abone devreleri ayrı yapıdadır ve genel olarak ayrı modüllerde bulunurlar.

Phone icon
Hemen Ara
İletişim
WhatsApp icon
WhatsApp